top of page
  • Yazarın fotoğrafıEsmanur Dağlı

DİJİTAL UYUŞTURUCU: I-DOSER


I-Doser Nedir? I-Doser Nasıl Kullanılır? I-Doser Etkileri Gerçek midir? Etkiyi Nasıl Arttırabiliriz? I-Doser Dozları Nelerdir? I-Doser Zararlı mı? I-Doser Ücretli mi? Nereden Temin Edebiliriz?


Öncelikle bilmeyenleriniz veya sadece ismen duymuş olanlarınız olabilir. Korkmayın, bu yazımızda I-Doser hakkında herşeyi açıklayacağız! Hemen başlayalım!


I-Doser Nedir?


I-Doser, binaural dalgalarla beyne etki eden ve ses dalgalarıyla birlikte etkileri değişiklik gösteren bir ses uygulamasıdır.


I-Doser Nasıl Kullanılır?


I-Doser dinlerken, mutlaka bir kulaklığa ihtiyaç vardır. Kullanıcı deneyimlerine göre göz, bir göz bandı yardımıyla ya da bir bezle kapatılır. Daha sonra, hiçbir şekilde ışık almayacak bir oda koşulu sağlanır. Dinleyicinin, verilen dozu gereken sürede hepsini dinlemesi önerilir. Bu dozdan sonra, kullanıcının etkiyi yaşadığı söylenmektedir. Doz bittikten sonra, kullanıcının kesinlikle ‘’Reset Dose’’ adlı parçayı dinleyerek beynini bir bakıma resetlemesi gerekiyor.


I-Doser Etkileri Gerçek midir?


Bilimsel olarak bir gerçek vardır ki bazı ses dalgalarının gerçekten beynimizi etkileyebildiğidir. I-Doser, beynimizi etkileyebilen bu ses dalgalarından yola çıkarak hazırlanmış bir müziktir. I-Doser, beyin dalgalarınızı etkiliyor ve çeşitli hisler hissetmenize olanak sağlıyor. I-Doser, çeşitli dozlar halinde hazırlanmış parçalardan oluşuyor. İddia edilenlere göre, ‘’Sleeping angel’’ dozundaki parçayı dinlerseniz uyuyamayanlar için uyku getirici özelliğe sahip olduğu belirtiliyor. Bunu basitçe şöyle açıklayabiliriz; birçok aile, gebelik esnasında ya da gebelikten sonra bebeğine klasik müzik dinletmektedir. Klasik müziğin bebeğin yaratıcılığını geliştirdiği bilimseldir. Ya da bir Çin işkencesi olan mahkuma su damlama sesi dinletmeyi örnek verebiliriz. Su damlama sesi mahkumu delirtir yani psikolojisini etkiler. Tüm bunlar mümkünken I-Doser’ın etkisinin gerçekliği elbette muhtemeldir. Ayrıca, forumlarda yapılan yorumlara göre, ilk dozlarda etkisinin pek belli olmadığı düşünülse de kullanan kişiler ikinci ve üçüncü kullanışlarında etkisini hissettiklerini söylemişlerdir.


Etkiyi Nasıl Arttırabiliriz?


Etkisi dozun gücüne göre değişiyor.

Dozların güçleri:

- Moderate(Orta)

- Strong(Güçlü)

-Very Strong(Çok Güçlü),

-Very Very Strong(Çok çok Güçlü)

-Strongest (En Güçlü) olarak altıya ayrılıyor.

Dozlar ilk kullandığınızda etkili olmayabilir. Ama ikinci veya üçüncü kullanımınızda beyin alışır ve daha etkili olur.


I-Doser Dozları Nelerdir?


  1. I-Doser birçok doza sahiptir. Bunlara birkaç örnek vermek gerekirse;

  2. Lucid Dream: Rüyada, rüyalarınızı kontrol etmenizi sağlayan bir doz.

  3. Quick Happy: Mutlu edici doz.

  4. Gate of hades: En farklı dozlardan, korku, ölüm hissi ve hiçbir zaman yaşayamayacağınız bir heyecan.

  5. Adrenochrome: Çok güçlü hayal gördürücü, enerji verici.

  6. Trip: Göz açıkken bile güçlü hayal gördürücü, hayat değiştirici.


I-Doser Zararlı mı?


Kullanıcıların en çok merak ettiği başlık ise tabii ki ‘’I-Doser zararlı mı?’’ başlığıdır. I-Doser dinlemenin herhangi bir zararı yoktur! Hiçbir dozun, hiçbir şekilde yan etkisi yoktur fakat “Epilepsi hastalarının” dinlememeleri gerektiği uzmanlar tarafından önemle uyarılıyor.


I-Doser Dozları Ücretli Midir?


I-Doser dozları ücretlidir. Her doz için belirli bir ücret ödemeniz gerekir.


Nereden Temin Edebiliriz?


I-Doser dozlarını ücretini ödeyerek I-Doser Web Store, I-Doser App Store adreslerinden ve benzeri I-Doser satışı yapan güvenilir sitelerden indirebilirsiniz.


Aslına bakarsanız ilk çıktığında rövanşta olan bu akım, teknoloji geliştikçe popülerliğini yitirmiş durumda. Üstelik bunun belirli bir sebebi yok. Hala kullanıp işe yaradığını söyleyenler çoğunlukta. Bilimsel açıdan güçlü kanıtları bulunduğu da söylenen bu uygulama gerçekten ilgi çekici öğeler barındırıyor. Peki o zaman bir sonraki ilgi çekici yazımızda görüşene dek hoşça kalın!


1.842 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page