top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıELÄ°F KURU

Faydalı İçerik Üreten Kadın Youtuber Önerileri


Sizlere bu yazımızda 8:10 Vapuru ekibi olarak sizler için faydalı olacağını düşündüğümüz en iyi youtuberları ve videolarını derledik. Her youtuberdan iki video seçmek durumunda kaldık, yoksa youtuberların her içeriği birbirinden güzel! Önerdiğimiz videoları izleyip memnun kalırsanız bizle paylaşmayı unutmayın! Hadi başlayalım!


1- ASLI AFÅžAROÄžLU


  • SÃœREKLÄ° YORGUN HÄ°SSETMEK VE ÇÖZÃœM ÖNERÄ°LERÄ°

Aslı bu videoda yorgun hallerinden nasıl kurtulduğundan, bunlarla nasıl başa çıktığından bahsediyor. Yaptığı araştırmalar sonucu bulduğu çözüm önerilerini anlatıyor. Araştırmalardan öğrendiklerini ayrıntılı açıklamak isterdik fakat spoiler vermek istemeyiz...

Uyku düzenine nasıl dikkat edilmesi gerektiğinin öneminden bahsediyor. Hatta uygulama önerisi bile yapıyor! Yiyeceklerin kullanımı hakkında yaptığı araştırmalardan bahsediyor. Vitamin eksikliği, egzersiz yapmak gibi hayatı olumlu etkileyecek konulara değindiği yararlı bir video! Mutlaka izlemelisiniz. Videoya buradan ulaşabilirsiniz:


  • ODAKLANARAK DERS ÇALIÅžMA TEKNİĞİ, DUOLÄ°NGO Ä°LE DÄ°L ÖĞRENMEK, DERS ÇALIÅžABÄ°LECEĞİMÄ°Z MEKAN ÖNERÄ°LERÄ°:

Sakinleşmek, huzurlu videolar izlemek istiyorsanız bu video tam size göre! Video başladığı andan itibaren adeta huzur veriyor! Aslı bu videoda kendi yaptığı ders çalışma taktiklerinden ve bunun yanında bazı önerilerini sunuyor. Edindiği uygulamalardan ve bu uygulamaların sayesinde kendi hayatına verdiği düzenden bahsediyor. Bunların yanı sıra bunlardan nasıl verim aldığını anlattığı önerilerinden oluşan bu videoyu meydana getiriyor. Videoya buradan ulaşabilirsiniz:


2- WITHAHSEN


  • DERS ÇALIÅžMALIK MEKANLAR:

Gittiği, bilgi edindiği, sevdiği mekanların önerilerinden bahsettiği, sesli ortamda ders çalışmayı sevenler için önerdiği mekanlar, kendi yaptığı planlayıcısını, kitaplarını gösterdiği bir video. Mekanlar hakkında yorumları ve önerileri var. Herkes öneriler yapıyor fakat Ahsen'in önerdiği her şeyin hayatınıza bir şekilde dokunacağından emin olabilirsiniz. Önerilerden birisi hatta birden fazlası mutlaka kalbinizi vuracak! Videoya buradan ulaşabilirsiniz:

  • FOTOÄžRAF NEDÄ°R? GÖZ KÃœLTÃœRÃœ NASIL GELÄ°ÅžTÄ°RÄ°LÄ°R?

Fotoğraf hayatımızda büyük bir yer taşıyor. Kendimizi belki de fotoğraflarla daha iyi ifade edebiliyoruz. Ama bazı insanlar var ki, fotoğraflarıyla sanki o andaymış gibi hissettirebiliyor. İşte Ahsen tam olarak böyle. Çektiği analog fotoğraflar hem geçmişe doğru sürüklüyor, hem de şimdiki anın güzelliğini gözler önüne ''Fotoğraf nedir?'' açıklamasıyla videosuna giriş yapıyor. Göz kültürünü geliştirmenin öneminden bahsediyor. Her videoda olduğu gibi faydalı önerilerinden bahsediyor. Açılara her zamankinden daha farklı bakmanın faydasından, ilham alarak yola çıkmayı öneriyor. Bir sürü fotoğraf çekmektense bir tanesinin dikkat edilerek çekildiğinde oluşabileceği güzellikten bahsediyor. Fotoğrafla ilgili bilgiler veriyor. Makinelerle ilgili bilgilerinden ve kelimelerden örnek vererek bahsediyor. Fotoğraf çekmeye ilgiliyseniz mutlaka takip etmeniz gereken bir youtuber. Videoya buradan ulaşabilirsiniz:


3- DERYA ÇİÇEK


  • 22’DEN ÖNCE ÖĞRENDİĞİM 21 HAYAT DERSÄ°:

Yaşının ilerledikçe öğrendikleri, farkına vardıkları hayat derslerini sıraladığı yirmi bir kuralı sayıyor. Sorgulamaktan, kendine önem vermekten, kendini sevmen gerektiğinden bahsediyor. Yaşamını etkileyen yirmi bir maddeyi videoya sığdırmış ve bu maddelerin aslında bir videoya bile sığamayacağından bahsetmiş. Sadeliğin güzelliğinden, sade yaşamın güzelliğinden ve birçok şeyden bahsediyor. Çabalamanın güzelliğinden, kısacası ertelenen, eleştirilen şeyler hakkında bilgi verdiği böylece bizim de kendimizi sorgulayacağımız güzel bir video ortaya çıkarmış oluyor. Videoya buradan ulaşabilirsiniz:

  • ÃœNÄ°VERSÄ°TEYE YENÄ° BAÅžLAYANLAR İÇİN 12 ÖNERÄ°:

Genellemelerin dışına çıkarak üniversitenin insana katacağı katkıdan, sadece okul okumak için değil kişinin kendini geliştirebileceği, kendini bulabileceği farklılıklar elde edeceği bir yer olduğundan bahsettiği bir video. Bu videoya kesinlikle katılıyoruz çünkü üniversite dediğimiz yer hocaların bize bir şeyleri kesin öğreteceği bir yer değil. Öğrenmek, kendini geliştirmek kişinin tamamen kendisine kalan bir durum. Yani üniversiteyi faydalı hale getirebilmek tamamen sizin elinizde. Bu videoda gördüğü, elde ettiği bilgi ve gelişimleri on iki maddede sıralıyor. İlk olarak önerilerine, hepimizin başladığımızda tedirgin olduğumuz ilk gün problemiyle başlıyor ve devamında önerilerini sıralıyor. Videoya buradan ulaşabilirsiniz:


4- ELÄ°F ALEYNA DUMAN

  • DÄ°L OKULUNA GÄ°TMEK HAKKINDA HER ÅžEY:

Elif, üniversite hazırlık sürecinden bu yana çok yol yürüyerek başarıya ulaşmış ve hala hayallerinin peşinden tüm benliğiyle, isteğiyle koşan bir kadın. Videolarında sürekli dil konusunda yaşadığı sıkıntılarından bahsediyordu. Daha sonra bizlerle çok güzel bir haber paylaştı! Videoda dil okuluna gitmenin nasıl bir şey olduğundan bahsediyor ve aldığı eğitimi detaylı bir şekilde anlatıyor. Aslında başlarda büyük bir fobi olan İngilizcesinin nasıl geliştiğini ve bu fobisini nasıl yendiğini, yenmesi gerektiğini anlatıyor. Gittiği ülke, aldığı eğitimi ve fiyatları hakkında bilgi veren bir video. Kesinlikle izlemelisiniz. Çünkü bir kadının tek başına nasıl emek verdiğini göreceksiniz. Videoya buradan ulaşabilirsiniz:

  • KENDÄ°NÄ° GELÄ°ÅžTÄ°RMEYE BAÅžLA/GÄ°RİŞİMCÄ°LÄ°ÄžE NEREDEN BAÅžLADIM:

Gittiği konferanslardan edindiği, gördüğü projelerin ona nasıl motive kaynağı olduğundan, kendini tanımanın öneminden bahsediyor. Projesi olanlardan bilgi alıyor, ne yapmak istediğini düşünüp bulduğundan bahsediyor. Kendini geliştirmek için katıldığı konferansların ona sağladığı katkıdan ve insanları dinlemenin öneminden bahsediyor. Elinden geldiğince faydalı konferanslara katılıp aklındaki projeleri nasıl geliştirdiğinden bahsediyor. Gerçekten girişimcilikte örnek gösterebileceğimiz bir kadın. Videoya buradan ulaşabilirsiniz:


5- DİLBURA SARIÇİMEN

  • FAVORÄ°LER/CRUELTY-FREE VE UYGUN FÄ°YATLI ÃœRÃœNLER;

Dilruba, minimal tarzı, bitkilere olan sevgisi, sadeye olan ilgisiyle önerilerimizin göz bebeği! Ayrıca İnstagram'da yeni olmasa bile, Youtube'da kısa bir sürede hak ettiği takipçiye de ulaşmış durumda! Cruelty-Free ürünleri kullanmasıyla bizi daha da kendine çekti diyebiliriz. Bu videoda, deneyimlediği, kullandığı ürünler hakkında bilgi veriyor ve deneyimlerini anlatıyor. Altını çizmek istediğimiz bir nokta ise, Dilruba -hatta biz uzun süredir takip ettiğimiz için Dilruş- klasik ürünlerden değil, hayvan testi yapmayan CF ürünlerini tanıtıyor ve  nasıl kullandığı hakkında bilgi veriyor. Cilt temizlemeye dair ürünlerin kendine sağladığı fayda ve zararlardan bahsediyor. Videoya buradan ulaşabilirsiniz:

  • FOTOÄžRAFLARIMI NASIL EDÄ°TLÄ°YORUM?

Bu videoyu izlemeden önce bence Dilruş'un instagram hesabına bakmalısınız. İnstagram: @dilrubasaricimen

Hepimizin belki de hepimizin olmasa bile çoğumuzun fotoğraflar üzerinde oynamayı sevdiği, hafif renklendirdiği, değişik açılardan daha hoş olduğunu düşündüğümüz birçok fotoğrafımız var. Bu fotoğraflarla kendimizi anlatıyoruz. Kendimizi rahatça ifade edebiliyor, insanların da hissettiklerimizi anlamasını umut ediyoruz. Dilruş, çektiği fotoğraf ve videolarla kalbimizi tam ortadan vuruyor desek abartmış olmayız. Bu videoda hangi uygulamayı kullandığımızda nasıl sonuçlar elde edebileceğimizi anlatıyor. Videoya buradan ulaşabilirsiniz:


6- PELİN DİLARA ÇOLAK

  • BÄ°LÄ°MDEN SANATA KENDÄ°NÄ° GELÄ°ÅžTÄ°R!

Herkes kendini geliştirmek istiyor. Ama nereden başlamak istediğini tam olarak bilmiyor. Hep bir belirsizlik durumu söz konusu. Dilan Pelin, kendini geliştirmek, farklı yönelimlere adım atmak yolunda olanlara, ilerlemek ve daha fazla bilgi öğrenmek isteyenlere, bilim ve sanata yönelmek isteyenlere önerdiği kitaplardan oluşan,kademe kademe önerilerde bulunuyor. Videoya buradan ulaşabilirsiniz:

  • NEDEN PEMBE KADINLARIN,MAVÄ° ERKEKLERÄ°N RENGÄ°DÄ°R?

Yıllardır alıştığımız ama belki de hiç sorgulamadan kabullendiğimiz, alışkanlıklarımızın bizi belki de sorguya hiç tabii tutmadığı bir konuya değinmiş. Aslında renklerin tarihte bir anlamı olduğunu her rengin dönemlerde ne anlama geldiğini anlattığı bir video. İlginizi çekeceğini düşünüyoruz. O halde videoya buradan ulaşabilirsiniz:


Umarız  okuyup, izledikten sonra hayatınızda bir farklılık görebilirsiniz. :) Sağlıkla kalın!

355 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page