top of page
  • asyasalli

Nasıl Star Wars İzlenir?



Yılın tam da bu zamanlarının, havasını soluduğumuz bu mevsimin sonbahara ek olarak bence bir ismi daha var: “Kültür-sanat mevsimi” Yavaş yavaş sıcak havalar bizi bırakıyor ve eller ile ayaklar üşümeye başlıyor... Yapraklar sararıyor ve yaz mevsiminde gelen o “kafa nereye biz oraya” modumuzdan “plan-program” modumuza bir geçiş yapıyoruz. Ama artık üzülmenize gerek yok çünkü sizin bu geçişi en keyifli şekilde atlatmanız için vapurumuz limana yanaştı!

Herkesin çok sevdiği ama bir türlü hangi sırayla izleyeceğini bilemediği, bilenlerin de fikir ayrılıklarının olduğu üç listemiz var elimizde. İlki; tahmin edersiniz ki, Star Wars nasıl izlenir ile ilgili. Diğer iki listemiz için de beklemede kalın diyip sizi ilk listemizle başbaşa bırakalım. Kültür-sanat mevsiminizi en verimli haliyle geçirmeniz için gelen bu listelerimizi okurken ve pek tabii filmleri izlerken umarız ki çok keyif alırsınız. Şimdiden iyi seyirler!

Nasıl Star Wars İzlenir?

• Star Wars gibi klasikleşmiş bir seriyi daha fazla geç kalmadan izlemek istiyorum kararını aldıysanız tebrikler! Çok doğru bir karar almışsınız! Bu hedefinize ulaşmanız için elimizden geleni yapalım dedik ve ‘bizce’ makul bir liste hazırlayalım istedik. Eğer sizde bizim gibi bu seriyi kronolojik sırayla izlemeyi tercih ediyorsanız bu liste sizin için! İyi seyirler dileriz!

1.Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

•Luke Skywalker isimli karakterimizin galaksinin kötü imparatoruna başkaldırmasından on yıl öncedir. Hatta Luke henüz doğmamıştır! Galaksi barış içindedir ve Cumhuriyet hüküm sürmektedir. Barış yanlısı gezegen Naboo, genç ve iyi kalpli Kraliçe Amidala tarafından yönetilmektedir. Ticaret Federasyonu, barışı sarsacak girişimler ve adaletsiz müzakere yöntemleriyle Kraliçe’yi köşeye sıkıştırmaktadır. Jedi şövalyesi Qui-Con Jinn ve onun çömezi Obi-Wan Kenobi durumu inceleme görebiyle Naboo gezegenine gönderilirler. Jedi’ler derinleşmekte olan komployu keşfederken daha henüz bir çocuk olan, 9 yaşındaki Anakin ile tanışırlar. Yeni tanışmalar ve oluşan gruplarla, aralarındaki olaylarla galakside bir şeyler değişmeye başlar...

2. Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

•Ticaret Federasyonu’nun Naboo işgalinin sonuçlanmasının üzerinden 10 yıl geçmiştir. Anakin, Jedi’lik eğitimini Obi-Wan Kenobi’den almaktadır. Bu ve bunun gibi gelişmeler yaşanırken Galaksi yeniden bir savaşın eşiğindedir. Bu filmin bir Oscar adaylığı, 13 farklı ödülü ve 46 adaylığı bulunmaktadır.

3. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

•Galaksi üç yıl süren savaşın ardından geleceğini beklemektedir. Anakin Skywalker ve Obi-Wan Kenobi, açtıkları bir savaş sonucunda kahraman ilan edilmişlerdir. Anakin, savaş yüzünden ayrıldığı sevgilisi Padme Amidala’nın hamile olduğunu öğrenir ve geri döner. Rüyalarında karısının doğum sırasında ölümle yüzyüze geleceğini görür. Anakin seçilmiş olandır ve rüyaları gerçek olmaktadır. Anakin, karısını ve çocuğunu kurtarmayı kendisine hedef edinir. Bu hedefi için kurduğu düşünceler onu karanlık tarafın gücüne doğru iter ve Anakin bir seçim yapmak zorunda kalır.

4. Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)

•Serinin 1977 yılında çekilmiş olan ilk filmidir. Yönetmeni George Lucas’dır. Yapım yılı olarak listenin başında olması gerekiyor gibi gözükse de hikaye kronolojisinde dördüncü sırada olması gereken bir filmdir. Dünya çapında büyük bir başarı elde etmiştir. Bu filmde Luke Skywalker isimli karakter, teyzesi ve amcasıyla birlikte tarım işinde çalışmaktadır. Luke, Akademi’ye katılıp bir “jedi” olmak istese de amcası buna izin vermemektedir. Tam bu sırada şeytani bir imparator galaksiyi ele geçirir ve gezegenleri yok edebilecek güce sahip olan “Ölüm Yıldızı” isimli gemiyi yapar. Direnişçilerin başı Prenses Leia, geminin planlarını ele geçirir, R2-D2’nin içine koyar. Bu planların ulaşması gereken yer Obi-Wan Kenobi’dir. R2-D2 önce Luke’a ulaşır ve daha sonrasında da Luke ile birlikte Obi-Wan Kenobi’yi bulurlar. Makineyi yok etmek için Han Solo ve Prenses Leia ile birlikte imparatora karşı savaş açarlar. Bu film altı Oscar ödülü ve 48 farklı ödülüne ek olarak 28 adaylığa sahiptir!

5. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

•Yavin Savaşı’ndan üç yıl sonra, İsyan Güçleri’nin üç kahramanı, Darth Vader ve İmparatorluk Güçleri tarafından aranmaktadır. Sonunda İmparatorluk Donanması yerlerini tespit eder. Dart Vader komutasındaki donanma asileri ablukada tutar. Asiler çok ciddi kayıplar vererek kaçmayı başarır fakat galaksi boyunca takip edilirler. Filmin ilerleyen sahnelerinde bizi Yoda ve öğretileri beklerken aynı zamanda Darth Vader ve Luke arasındaki bir düello da bizleri beklemektedir. Bu filmin bir Oscar ödülü, 19 farklı ödülü ve 18 adaylığı vardır.

6. Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

•Darth Vader ve İmparatorluk yeni bir Ölüm Yıldızı yapmaktadırlar. Han Solo, bir ödül avcısı olan Bobba Fett tarafından yakalanmış ve Jabba The Hutt’a teslim edilmiştir. Luke, C3-PO ve R2-D2’yi Han Solo’yu kurtarmaları için gönderir. Prenses Leia ve Chewbecca’da Han Solo’yu kurtarmak için farklı yollar deneyeceklerdir. Endor gezegeninin ayında son savaş gerçekleşecektir. İmparatorluğun karanlık güçlerine karşı olan İsyancıların yanında bu kez gezegenin sahibi olan Ewoklar’da bulunacaktır. Bu filmde 4 Oscar adaylığı, 15 farklı ödül ve 15 farklı adaylık vardır.

7. Star Wars: The Force Awakens (2015)

•Seriye Rey ve Finn adında yeni karakterler katılır. Öykü bu iki yeni karakter etrafında şekillenir ve içeriğinde Karanlık Taraf olan İlk Düzen’den kaçıp hayatta kalma ve droid BB-8’e verilen gizli görevi yerine getirmek vardır. Bu öykü Güç’ün yeni sahibine seslenmesiyle farklı bir boyut kazanır.

8. Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017)

•Rey, Jedi dünyasına adım atmıştır ve Luke, Leia, Finn ve Poe gibi yol arkadaşlarıyla Güç’ün ve geçmişin sırlarını öğrenmek üzere bir yolculuğa adım atar.

49 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page