top of page
  • asyasalli

Podcast Nedir? Öneriler



Podcastler kişisel gelişimimizi sağlamak ve tamamen odak istemeyen işlerle ilgilenirken vaktimizin daha da verimli geçmesini sağlamak adına büyük bir nimet! Örneğin, toplu taşımada açıp bir şeyler seyredemezsiniz veya o kalabalıkta -eğer bir yere oturacak kadar şanslı değilseniz- kitabınızı açıp okumanız imkansızken kulaklığınızı takıp podcastlerinizi dinleyebilirsiniz. İlk etapta ne dinleyeceğinize karar vermekte zorluk çekebileceğinizi düşündük ve sizlere birkaç kıymetli öneride bulunmak istedik. Fakat isterseniz gelin podcast önerilerinden önce podcasting ve podcast kavramlarının ne olduğuna bir bakalım;

Wikipedia Tabiriyle Podcasting:

Çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin internet üzerinden -genellikle bildirim yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara indirilebilecek şekilde yayınlanmasına denir. Bu şekilde indirilmiş dosyalara ise podcast denir.

Tanımlamarmızı yapıp kafalardaki soru işaretlerini giderdikten sonra sıra geldi önerilerimize! Şimdiden iyi dinlemeler dileriz ve umarız beğenirsiniz;


Podcast Önerileri:

  1. Beyhan Budak: İsmini Youtube, İnstagram gibi sosyal mecralardan duyabileceğiniz bu kıymetli insanı tanımayanlarınız için söyleyelim Beyhan Burak bir klinik psikolog. Videolarını izlemek için vakti olmayan ve konuları merak edenler için videoların podcast hallerini dinleyebilirsiniz. Ne güzel değil mi!

  2. Bunu Bende Yaparım-İbrahim Selim: İbrahim Selim ve ekibinin günlük hayattan konuları tartıştığı pek keyifli ve düşündürücü podcast serisi!

  3. Easy Stories in English: İsminden de anlayacağınız üzere dilini geliştirmek isteyenler için büyük bir nimet olan bir podcast serisi.

  4. Radyo Tiyatrosu: TRT arÅŸivinin en nadide eserlerinden biri olan podcast serisi.

  5. İlk Sayfası: Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu'nun yazarlarla sohbet ettiği bir podcast serisi. Sevdiğiniz yazarların bu sohbetlerini dinlemenin çok hoşunuza gideceğine eminiz.

  6. Hayatlar Hikayeler: İlham verici hayatlarla sohbet edilen ve sizlere çok ilham verecek bu podcast serisini bakış açınızda yeni ufuklar açılması için mutlaka dinlemeniz gerektiğini düşünüyoruz.

  7. Yaşasın Bağzı Filmler: Sinema alanındaki güncel konuların keyifli bir sohbetle konuşulduğu bir podcast serisi, alanla ilgilenenlere duyurulur!

  8. Girişimci Muhabbeti: Barış Koçdur, Samican Tandoğdu ve Tuna Yaprak’ın girişimcilik, teknoloji ve yeni nesil ekonomiyi tartıştığı Türkçe bir podcast serisidir.

  9. Bir Oyundan Fazlası: Pek çok spor dalında gündemi eğlenceli bir şekilde değerlendiren bir podcast serisidir, ilgilenenlere duyurulur!

  10. Filtresiz: Youtuber Melisa Belel tarafından hazırlanan bu podcast serisinde bir kadının hayatına dair her detay konuklar eşliğinde konuşuluyor.

  11. Gayrisafi Fikirler: Tansel Erdem Yılmaz ve Ömer Faik Anlı'nın bilimsel sorulara felsefi çerçevede yanıtlar aradığı bir podcast serisi.

  12. Serbest Oyun İmalatı: Oyun ve animasyon sektörlerinde yıllarca dirsek çürüten Zeynep Akçay ve Orçun Nişli, evde geliştirdikleri oyunları Anytown: Garage Sale Monsters üzerinden Türkiye’de bağımsız oyun geliştirmeyi her yönüyle tartıştığı bir podcast serisi.

  13. Geekstra: Çizgi roman, sinema, dizi ve gerek olunabilecek her konuda sohbetin döndüğü kayıtlardan oluşan bir podcast serisi.

  14. Lafın Gelişi: Popüler kültür, pek de popüler olmayan kültür, sinema, edebiyat ve hobisel faaliyetler üzerine söyleşileri ve hayatın içinden hayata dair her şeyi içeren bir podcast serisi.

  15. Ruhsal Özgürlüğün Yolcusu: Amacı insanları günlük kargaşadan uzaklaştırıp felsefi sorulara yönlendirmek, tinsel yolculuğa çıkartmak ve ufuk açıcı sohbetler yapmak olan birçok konuda fikirlerin yer edindiği bir podcast serisi.


54 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page